Звільнити начальника управління освіти Барабаш О.В. за постійні приниження гідності освітян міста. (ст. 21 , 28 Конституції України)

ПІБ ініціатора: Стрюкова Ганна Олексіївна
    Дата початку збору підписів: 15.08.2016 08:39

Ми освітяни та батьки навчальних закладів міста Костянтинівка звертаємося до Вас з вимогою про звільнення з посади начальника Управління освіти Барабаш О.В. яка працює на цій посаді з 2015 року . Вважаємо що вона не відповідає своїй посаді так як не впроваджує в діяльність навчальних закладів прогресивні методи та стандарти які вимагає Міністерство науки та освіти України. Наші навчальні заклади не беруть участі в освітній реформі в школах та інших навчальних закладах не обговорюються реформа в сфері освіти не надається ніяких пропозицій по розвитку освіти.

За час її знаходження на посаді у неї були конфлікти з керівництвом шкіл №1, 6, 3, 17, 2 та в інших, але Барабаш О.В. не вирішує ситуацію, а лише прикривається українським флагом відвідує психологічні семінари та банкети з шашликами. (9 травня «День Перемоги». Барабаш О.В. не шанує пам'ять загиблим разом з освітянами у Костянтинівці, дивитися фото.)

Вона не йде на діалог з керівниками закладів освіти, а вирішує питання тільки через оголошення дисциплінарних стягнень. Своєю діяльністю Барабаш О.В. перешкоджає всьому прогресивному та інноваційному в освіті м. Костянтинівка.

Ми маємо право на свою думку відносно тієї особи яка виконує управлінську та розпорядчу функцію яка викликає нашу недовіру. Просимо втрутитися в дану ситуацію та звільнити начальника управління освіти м. Костянтинівка з займаної посади.

Згідно з частиною статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті відповідного органу місцевого самоврядування не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції.
    З огляду на вказане, до початку розгляду електронна петиція повинна набрати необхідну кількість голосів на її підтримку.
    При цьому відповідно до частини 14 статті 23-1 зазначеного Закону України вимоги до кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів визначаються статутом територіальної громади.
    Відповідно до статті 2 розділу II Перехідних та прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 № 577-VIII до визначення у статуті територіальної громади вимог щодо кількості підписів громадян на підтримку електронної петиції до органу місцевого самоврядування та строку збору підписів електронна петиція до відповідного органу місцевого самоврядування розглядається у порядку, визначеному пунктом 2 розділу I цього Закону, за умови збору на її підтримку протягом не більш як трьох місяців з дня її оприлюднення такої кількості підписів у відповідній адміністративно-територіальній одиниці, де проживає:
    1) до 1 тисячі жителів - не менше ніж 50 підписів;
    2) від 1 тисячі до 5 тисяч жителів - не менше ніж 75 підписів;
    3) від 5 тисяч до 50 тисяч жителів - не менше ніж 100 підписів;
    4) від 100 тисяч до 500 тисяч жителів - не менше ніж 250 підписів;
    5) від 500 тисяч до 1 мільйона жителів - не менше ніж 500 підписів;
    6) понад 1 мільйон жителів - не менше ніж 1000 підписів.
    Відповідно до офіційної інформації, що міститься на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, чисельність населення м. Костянтинівки складає 94 886 осіб, через що неможливо визначити орієнтовну кількість підписів на підтримку електронної петиції.
    Згідно з частиною 17 статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» порядок розгляду електронної петиції, адресованої органу місцевого самоврядування, визначається місцевою радою.
    З огляду на зазначене, враховуючи відсутність відповідного рішення міської ради щодо порядку розгляду електронної петиції, яке набуло чинності, на даний час неможливо визначити точну кількість голосів, необхідних для підтримки електронної петиції, а, отже, і вирішити питання щодо розгляду електронної петиції «Щодо звільнення начальника управління освіти Барабаш О.В.».