Забезпечення цілодобового водопостачання в місті Костянтинівка

ПІБ ініціатора: Зубатюк Надія Андріївна
    Дата початку збору підписів: 05.08.2016 11:03

Щороку з настанням літньої спеки мешканці міста потерпають від проблем з водопостачанням. Термін відсутності води складає не декілька годин, а від трьох до п'яти днів. При цьому працівники Костянтинівського водопровідно-каналізаційного господарства не надають графіку подавання води або вважають за нормальне подавання води з першої до четвертої години ночі.
    Пропозиції мати запаси питної води на п’ять днів за умови температури понад + 30 градусів є нереальними. У найбільш скрутну ситуацію потрапляють родини з маленькими дітьми, лежачими хворими, а також люди похилого віку, які неспроможні купити значну кількість питної води в магазині. Без проточної води залишаються дитячі садки та навчальні заклади міста, що є порушенням санітарно-гігієнічних норм навіть за умови підвезення певної кількості технічної води. Регулярне підвезення води в житлові квартали не здійснюється. При цьому тарифи на водопостачання та водовідведення в місті (18, 444 гривень) є одними з найвищих в Україні. Відповідно виникає питання, чи не сплачують мешканці за ту питну воду, яка тече вулицями міста, бо пориви мереж не ремонтуються протягом тривалого часу.
    Просимо міського голову контролювати цілодобове забезпечення мешканців міста питною водою та зобов'язати керівника Костянтинівського виробничого управління водопровідно- каналізаційного господарства Демченка О.В. виконувати свої безпосередні службові обов'язки.

Шановна Надія Андріївна!

На ініційовану Вами петицію «Щодо контролю за цілодобовим забезпеченням мешканців міста питною водою» інформуємо, що  Ваша петиція розглянута.
             З питання надання неякісної послуги з водопостачання,  поясняємо наступне.
           Через аварійну ситуацію, що утворилась на магістральному водоводі Д-1400 від II-III під'єму, було припинено подачу питної води з Слов'янського РПУ на місто Костянтинівка.  З другої половини травня подача питної води на місто здійснюється в неповному обсязі, немає можливості заповнити всю систему водопостачання.
             До того ж, у червні місяці через суху та спекотну погоду каптажі Білокузьминівського водоводу не заповнювались, а потреба у водопостачанні збільшилась. Крім того, мав місце не облікований  забір води з водоводу населеними пунктами Костянтинівського району.
             З вказаних причин водопостачання на місто відбувалося у недостатньому обсязі, а тиск води в системі знизився.
           Костянтинівським ВУВКГ проведені заходи щодо регулювання подачі води на усі райони міста, змінені графіки подачі води, виконана реконструкція на ВНС «Абрамова».     На сьогоднішній день водопостачання подається на усі райони міста згідно графіку.
             Підвіз води мешканцям міста, які не отримували питну воду централізовано, здійснювався згідно заявок на диспетчерську службу виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу».
            Стосовно діючого тарифу на послуги водопостачання та водовідведення, тариф для Констянтинівського ВУВКГ встановлює незалежний орган тарифоутворення -  Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), виходячи з цін на складові собівартості даної послуги на момент прийняття тарифу, яка знаходиться в м. Київ. На відміну від енергетиків, тариф на послуги водопостачання та водовідведення, переглядається з запізненням від пів року до року.
             Також стосовно найдорожчого тарифу для мешканців Костянтинівка, то нижче наведені тарифи навколо розташованих міст Донецької області в яких з 01 січня 2016 року встановлені НКРЕКП тарифи на послугу водопостачання та водовідведення :
    -    Слов’янськ – 22,45 грн. за м. куб.
    -    Покровськ (Красноармійськ) – 22,11 грн. за м. куб.
    -    Бахмут (Артемівськ) – 19,80 грн. за м. куб.
    -    Костянтинівка – 18,45 грн. за м. куб.
    -    Маріуполь– 12,94 грн. за м. куб.
    -    Краматорськ– 12,47 грн. за м. куб.

Дякуємо Вам за небайдуже ставлення до проблем міста.