Відновити трамвайний рух у м.Костянтинівка

ПІБ ініціатора: Дмитро Валерійович Поколенко
    Статус: Підтверджена
    Дата початку збору підписів: 21.03.2017 10:13

Враховуючи важливість екологічного транспорту, а саме таким є трамвай, а також європейські тенденції до його популяризації просимо відновити трамвайний рух у місті.
    Трамвай як міський вид транспорту з'явився у Костянтинівці у 1930-х. За часів окупації міста фашистами у 1941-1943 роках трамвайне сполучення не припинялося. За складних 1990-х трамвай вижив. Сьогодні місцева влада, посилаючись на економічну складову, дозволила демонтаж тролей і рейок. Увесь час містяни чують одне й те саме: невигідно. У зв'язку з цим дивує ситуація у сусідніх містах. У Дружківці два роки тому були закуплені чеські вагони, які переобладнали під вітчизняні рейки. Наразі у місті щодня курсують до 10 трамваїв, вартість проїзду у них є нижчою за автобуси і складає 2 грн.
    Натомість у Костянтинівці місцева влада "вбила" трамвай. У місті немає муніципального транспорту, лише приватні перевізники, які постійно диктують чиновникам свої умови і вимагають здорожчання проїзду. У свою чергу водії автобусів сваряться з пільговиками і забороняють проїзд у салоні більше двох осіб з посвідченнями. Трамвай має значно більше місця у вагоні. Вартість перевезення пасажирів у трамваях завжди була нижчою за автобус. Пільгові та незахищені категорії населення мали б змогу їздити дешевим і зручним видом транспорту.
    Міському голові (владі) варто обмінятися досвідом з колегами і придбати у Європі (країни ЄС наразі оновлюють свій трамвайний парк) старі, але у гарному стані трамваї. Трамвайне сполучення у місті значно знизило б соціальну напруженість, розвантажило автобуси і створило їм конкуренцію, а також унеможливило б постійний шантаж з боку власників автобусних маршрутів.

Авторизуватися, щоб підписати