Відновити трамвайний рух у м.Костянтинівка

ПІБ ініціатора: Дмитро Валерійович Поколенко
    Дата початку збору підписів: 21.03.2017 10:13

Враховуючи важливість екологічного транспорту, а саме таким є трамвай, а також європейські тенденції до його популяризації просимо відновити трамвайний рух у місті.
    Трамвай як міський вид транспорту з'явився у Костянтинівці у 1930-х. За часів окупації міста фашистами у 1941-1943 роках трамвайне сполучення не припинялося. За складних 1990-х трамвай вижив. Сьогодні місцева влада, посилаючись на економічну складову, дозволила демонтаж тролей і рейок. Увесь час містяни чують одне й те саме: невигідно. У зв'язку з цим дивує ситуація у сусідніх містах. У Дружківці два роки тому були закуплені чеські вагони, які переобладнали під вітчизняні рейки. Наразі у місті щодня курсують до 10 трамваїв, вартість проїзду у них є нижчою за автобуси і складає 2 грн.
    Натомість у Костянтинівці місцева влада "вбила" трамвай. У місті немає муніципального транспорту, лише приватні перевізники, які постійно диктують чиновникам свої умови і вимагають здорожчання проїзду. У свою чергу водії автобусів сваряться з пільговиками і забороняють проїзд у салоні більше двох осіб з посвідченнями. Трамвай має значно більше місця у вагоні. Вартість перевезення пасажирів у трамваях завжди була нижчою за автобус. Пільгові та незахищені категорії населення мали б змогу їздити дешевим і зручним видом транспорту.
    Міському голові (владі) варто обмінятися досвідом з колегами і придбати у Європі (країни ЄС наразі оновлюють свій трамвайний парк) старі, але у гарному стані трамваї. Трамвайне сполучення у місті значно знизило б соціальну напруженість, розвантажило автобуси і створило їм конкуренцію, а також унеможливило б постійний шантаж з боку власників автобусних маршрутів.

Костянтинівська  міська рада повідомляє, що строк збору підписів на підтримку електронної петиції «Відновити трамвайний рух у м.Костянтинівка»  закінчився. Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції" передбачено, що електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.
               Відповідно до ст.5 вищезазначеного закону у зверненні крім прізвища, ім’я, по батькові має бути зазначено місце проживання громадянина. На жаль, відомості про місце Вашого проживання відсутні. Таким чином, електрона петиція «Відновити трамвайний рух у м.Костянтинівка» не може бути зареєстрована як звернення громадян, оскільки це буде суперечити чинному законодавству.
              У разі, якщо Ви бажаєте отримати письмову відповідь на звернення, рекомендуємо Вам звернутися до виконкому міської ради в установленому порядку.

Міський голова                            С.Д.Давидов