• Thumb 7f7781ea2542971e24565384c7817199

Проти реорганізації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15

ПІБ ініціатора: Колеснікова Катерина Валеріївна
Дата початку збору підписів: 02.03.2020 14:10

Текст написаний випускниками та учнями Костянтинівської школи № 15, для яких ця школа не просто школа, а другий дім!
Вперше стіни нашої школи побачили своїх учнів в 1960 році , минуло 60 років з тих пір,як продзвенів перший дзвінок на урок. Кожен з нас пам'ятає першу лінійку, перший вірш, і звичайно ж той перший дзвінок. За 11 років школа стає домівкою, вчителі батьками, і розставання завжди зі сльозами на очах. А 1-го вересня двері знову відкриті і в коридорах знову лунають дзвінкі голоси наповнюючи життям кожен куточок. Після подій у травні 2014 року кількість учнів стала зменшуватися. Багато переїхали в сусідні міста і країни.
Вже другий рік в школі №15 немає набору до 10 класу, цим зацікавились в Управлінні освіти Костянтинівської міської ради і вони схиляється до того, що фінансувати школу не вигідно і простіше її реорганізувати в школу І-ІІ ступенів(від є 1-9клас). Після наради, яка пройшла 26.02.2020 стало зрозуміло, що остаточного рішення не було прийнято і дане питання відклали до наради в березні.
Протягом багатьох років школа була центром життя в районі. Величезний шкільний двір, де в будь-який час року гуляють матусі з дітьми , стадіон, де і учні, і місцеві можуть займатися спортом. Сама будівля знаходиться в хорошому стані, адже за останні роки в школу вкладено не мало коштів. Всередині і зовні щорічно проводиться косметичний ремонт, так само поступово йде заміна старих вікон, на нові (пластикові), старих меблів в школі майже не залишилося. Також є бібліотека, величезний актовий зал, спортивний зал з необхідним інвентарем і власна їдальня.
Незважаючи на те, що в нашому районі немає культурних центрів, на базі школи діють гуртки та секції ,туди ходять діти не тільки нашої школи, а й з двох сусідніх.
Про те які професіонали-педагоги працюють в цій школі можна говорити нескінченно довго, багато з них вчилися в цій же школі,в тому числі наш директор Вадим Борисович. Учні, хоч їх і мало, беруть участь в творчих і інтелектуальних конкурсах, займаючи там призові місця.
Реорганізація школи спричинить за собою ще більше переходів, а батьки першокласників зовсім не розглядатимуть таку школу. Учням, які будуть переведені в інші школи, доведеться пройти важкий шлях адаптації в нових колективах. Дорога до школи буде займати довше часу, ніж зазвичай (можливо,фінансові витрати), а в зимовий період через погане комунального обслуговування дорога в школу буде утруднена і навіть небезпечна.
У нашому районі не залишилося дитячих садків, немає дитячих майданчиків і скверів і єдине доглянуте місце-це шкільний двір !
Ми не хочемо реорганізації! Ми не хочемо, щоб стіни цієї будівлі колись спорожніли! Ми хочемо бути почуті!

Виконавчий комітетКостянтинівської  міської ради повідомляє, що строк збору підписів на підтримку електронної петиції «Против реорганизации общеобразовательной школы 1 -111 ступеней №15» закінчився.
Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» передбачено, що електронна петиція, яка в установлений термін не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів   розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.
Відповідно до ст.5 вищезазначеного закону у зверненні крім прізвища, ім’я, по батькові має бути зазначено місце проживання громадянина.   Відомості про місце проживання ініціатора петиції відсутні. Таким чином, електрона петиція не може бути зареєстрована як звернення громадян, оскільки це буде суперечити чинному законодавству

Міський голова                                     С.Д. Давидов