• Thumb 0521e0a31dccccfb556dd7c784eba45b
  • Thumb 5d73578d0dc5893e31631311fa7430a6

Петиція стосовно благоустрою території у дворі по вул.О.Тихого (Леніна) 108, 110, 112, вул.Курська 1.

ПІБ ініціатора: Журавель Марина Вадимівна
Дата початку збору підписів: 08.04.2019 14:10

Ми, мешканці будинків за адресою вул.О.Тихого 108, 110, 112, вул.Курська 1, вимагаємо щоб влада міста звернула увагу на територію колишнього дитячого садка, який знаходиться у дворі зазначених будинків, і вжили заходів щодо належного прибирання та благоустрою цієї території.

Будівля дитячого садка знаходиться в аварійному напівзруйнованому стані. Вона становить небезпеку для дітей, які грають у дворі. Частими гостями даної місцевості є люди без певного місця проживання, особи з наркотичною та алкогольною залежністю, що також засмучує і турбує нас як добропорядних мешканців району та батьків дітей.

Варіанти з благоустрою:
1. Повністю очистити територію, знести будівлю і створити невеликий сквер з деревами, клумбами, лавками.
2. Зберегти та реконструювати будівлю, відновити дитячий садок, так як в районі ж/д вокзалу немає жодного дошкільного закладу!

Гр. Журавель М. В. та інші
Вул. О. Тихого

morskayalm@gmail.com

Шановні мешканці!

На  Вашу петицію щодо:  очищення території колишнього дитячого садку, який знаходиться у дворі будинків №№ 108, 110, 112  по вул. О. Тихого  та № 1 по вул. Курська; знесення будівлі і створення невеликого скверу з деревами, клумбами, лавами; відновлення дитячого садочку, виконавчий комітет міської ради повідомляє наступне.
Згідно з рішенням виконавчого комітету Костянтинівської міської ради від 06.12.2016 року, виконавцем робіт з вивезення побутових відходів на території міста Костянтинівка є міське комунальне підприємство  «Комунтранс» Костянтинівської міської ради. Зазначеним підприємством відповідно до затверджених графіків здійснюється санітарна очистка міста.
Але на теперішній час зруйнована будівля дитячого садка, який розташований на території вищезазначених будинків, перебуває у власності Костянтинівського   заводу  високовольтної  апаратури (код ЄДРПОУ 38263872),  керівництво  якого  перебуває у м. Донецьк. Перереєстрація підприємства в інших містах України не здійснювалася.
Відповідно Цивільного кодексу України від 16.01.2003 № 435 – ІУ - власникові належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.
Щодо створення невеликого скверу, повідомляємо, що розділом благоустрій Програми соціального економічного розвитку м. Костянтинівка на 2019 рік та основні напрямки на 2020 рік передбачено захід про встановлення дитячих/спортивних майданчиків на загальну суму 100 тис. грн. за рахунок коштів  міського бюджету у кількості двох одиниць. Але за вищевказаною адресою встановлення дитячого майданчику не передбачено. Дане питання буде розглянуто при формуванні планів на 2020-2021 роки.

Міський голова                                С. Д. Давидов

Узгоджено