• Thumb 083da729834fdbb1d5da9ae445270335
  • Thumb 05e136a9a27c98e79a0a583cea857749
  • Thumb b19a93f6384e58f869de144ff1723c2b
  • Thumb 9f840e9c9662984639429ccf07352a71

Недопущення реорганізації шляхом пониження ступеня Костянтинівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 15 Костянтинівської міської ради Донецької області в Костянтинівський заклад загальної середньої освіти І –ІІ ступенів № 15 Костянтинівської міської ради Донецької області за адресою:85103, Донецька область, м. Костянтинівка, вул.. Соборності, буд. 9.

ПІБ ініціатора: Гладиш Людмила Анатоліївна
Дата початку збору підписів: 28.02.2020 14:41

Вже третій раз на засіданні міської ради буде виноситись питання щодо реорганізації шляхом пониження ступеня Костянтинівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 15 Костянтинівської міської ради Донецької області в Костянтинівський заклад загальної середньої освіти І –ІІ ступенів № 15 Костянтинівської міської ради . Нас, батькам дітей, які навчаються у цій школі, дуже болісно і прикро, що наші діти не зможуть отримати повну загальну середню освіту в тому закладі, який став для них другою домівкою. Адже подивіться навкруги: всі дитячі садки в районі залізничного вокзалу закриті, крім школи, в них немає куди піти. Якщо понизити ступінь, то рівень наповнюваності різко зменшиться, адже кожен батько подумає, чи треба віддавати свою дитину у дев`ятирічну школу, чи треба продовжувати навчання в ній, якщо після 9 класу необхідно бути шукати нову шкільну родину для своєї дитини. 10-11 клас, це дуже важливі роки у навчанні дітей, адже саме в цьому віці необхідно чітко обрати професію, прикласти найбільше зусиль, щоб вдало скласти ЗНО. А якщо понизити ступінь, то дітям треба буде думати не про їх майбутнє і навчання, а про те, як знайти спільну мову з новими однокласниками, вчителями, чи приймуть нові підлітки новенького у свою родину. А батьками кожного дня думати, чи доїде їх дитина до своєї нової школи, де взяти гроші на проїзд у транспорті на кожен день!!!
Чому в Законі України "Про загальну освіту" сказано, що мінімальна кількість дітей у класі 5 для сільської місцевості, про місто НІ СЛОВА! Є-максимум!Але нашій школі не дозволяють відкривати 10 клас, якщо учнів 13!!!!!!! чи це не порушення Закону? А права дитини на освіту? довчили до 9 класу і до побачення! У 8 класі цієї школи навчається 33 дитини! на наступний рік випуск. Куди їм піти? 33 дитини! Низька наповнюваність?????????

Будь ласка, прислухайтесь до батьків і працівників школи, дайте нам шанс та нашим дітям отримувати повну загальну середню освіту у своїй школі і не перевантажувати сусідні школи, де діти навчаються у дві зміни! Зніміть питання з голосування. Підтримайте нас!

Виконавчий комітетКостянтинівської міської ради повідомляє, що строк збору підписів на підтримку електронної петиції «Недопущення реорганізації шляхом пониження ступеня Костянтинівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 15 Костянтинівської міської ради Донецької області в Костянтинівський заклад загальної середньої освіти І –ІІ ступенів № 15 Костянтинівської міської ради Донецької області за адресою:85103, Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Соборності, буд. 9» закінчився.
Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» передбачено, що електронна петиція, яка в установлений термін не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів  розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.
Таким чином, згідно пункту 3.5  Порядку подання та розгляду електронної петиції, адресованої Костянтинівській міській раді, затвердженого рішенням міської ради від 22.09.2016 «Про Порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Костянтинівській міській раді»,   Вашу електронну петицію буде  розглянуто як звернення, згідно Закону України «Про Звернення громадян».

Міський голова                                     С.Д. Давидов