Надання звання Почесних грамодян міста Сергію Ісаєву та Івану Зубкову

ПІБ ініціатора: Березін Володимир Борисович
    Статус: Підтверджена
    Дата початку збору підписів: 16.09.2019 11:26

Присвоїти звання Почесний грамодянин міста (з проведенням всіх необхідних процедур, у тому числі змінення « Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Костянтинівки» з внесенням можливості просвоювати звання посмертно, погодження з родинами тощо):

Ісаєву Сергію Володимировичу (народився та мешкав у Костянтинівці):
    з початком війни активно долучився до волонтерського руху донбаського відділення ГО «Схід та Захід єдині», 2015 року добровольцем пішов до війська, 25 квітня 2016року загинув під час виконання бойового завдання, по смерті залишив дружину та двоє неповнолітніх дітей.
    Посмертно нагороджено: Орден «За мужність» III ступеня — Указом Президента України № 291/2016 від 4 липня 2016 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Зубкову Івану Івановичу (мешкав у Костянтинівці під час несення військової служби у 90 окремому аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України, який зараз носить його ім'я):

Командир роти вогневої підтримки Іван Зубков у січні 2015 року брав участь у деблокуванні підрозділів, що боронили Донецький аеропорт. Під час одного з боїв він викликав вогонь артилерії на себе, прикривши відхід підрозділу. Загинув унаслідок підриву бойовиками другого поверху нового терміналу.
    30 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко, ураховуючи особливі заслуги перед Батьківщиною Івана Зубкова та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань особовим складом, своїм указом постановив присвоїти ім'я Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова 90 окремому аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України.
    Нагороди:
    Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (10 червня 2015, посмертно) — за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вірність військовій присязі,
    медаль УПЦ Київського Патріархату «За жертовність та любов до України» (посмертно), в березні 2016 року на фасаді Деражнянського НВК ЗОШ № 2 встановлено меморіальну дошку, в Летичеві на Хмельниччині існує вулиця Івана Зубкова.
    Указом Президента України № 729/201 90-му аеромобільному батальйону 81 окремої аеромобільної бригади була присвоєна назва «90 окремий батальйон імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова»

Авторизуватися, щоб підписати