• Thumb cfad4dd7fb69c5685f42efd03fd5a058

Костянтинівської міської раді приєднатися до Проекту "Відкритий бюджет"

ПІБ ініціатора: Олександр Михайлович Дерека
Дата початку збору підписів: 03.10.2016 08:32

Костянтинівської міської раді приєднатися до Проекту "Відкритий бюджет" (http://www.openbudget.in.ua), який покликаний створити інструменти підвищення прозорості та підзвітності органів влади на місцях.

Стратегічним завданням Проєкту є поширення інструментарію проекту серед всіх міст обласного підпорядкування України та ОДА, що не мають власних напрацювань в сфері фінансової прозорості та підзвітності.

Команда Проекту просуває ідеї використання відкритого коду, впровадження інструментів електронного врядування, використання відкритих даних, підвищення прозорості органів влади. Є відкритою до співпраці з розробниками та експертами в сфері ІТ, громадськими організаціями.

На сайті http://www.openbudget.in.ua - можливо ознайомитися з переліком міст, які вже приєдналися до Проекту.

Костянтинівська  міська рада повідомляє, що строк збору підписів на підтримку електронної петиції «Відкритий бюджет»  закінчився. Законом України «Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції" передбачено, що електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до цього Закону.
Відповідно до ст.5 вищезазначеного закону у зверненні крім прізвища, ім’я, по батькові має бути зазначено місце проживання громадянина. На жаль, відомості про місце Вашого проживання відсутні. Таким чином, електрона петиція «Відкритий бюджет»  не може бути зареєстрована як звернення громадян, оскільки це буде суперечити чинному законодавству.
У разі, якщо Ви бажаєте отримати письмову відповідь на звернення, рекомендуємо Вам звернутися до виконкому міської ради у встановленому порядку.